Haslev station


Jernbanestationen og posthuset.


Jernbanehotellet og stationen med posthuset i baggrunden


Besøg af prinsesse Margrethe og prins Henrik i anledning af byjubilæet 1970. Parret ses ved ankomsten til Haslev Station


Kong Frederik d. VIII og dronning Louise modtages på Haslev Station d. 5. juli 1911. Fotograf: E. Lundbeck, Haslev. Billedet stammer fra birkedommer Dændlers bo.


Haslev Station

Intro

Station på Den Sjællandske Sydbane fra Roskilde over Køge og Næstved til Masnedsund.

Banen blev bygget af Det Sjællandske Jernbaneselskab på en koncession af 24. januar 1868 og indviet den 4. oktober 1870.
En af iniativtagerne til anlæggelsen og linieføringen var lensgreve F.G.J. Moltke, Bregentved.
Arkitekt Chr. Abrahams projekterede stationsbygningerne på strækningen.

Haslev station blev udbygget i længden allerede i 1883 og siden forandret flere gange. I 1985 blev det gamle pakhus revet ned og erstattet af en indhegning med cykelparkering. 1998 blev stationsbygningen renoveret.

I 2005 blev der foretaget forbedringer på strækningen mellem Haslev og Holme-Olstrup, idet sveller og skinner blev fornyet.

Banen benyttes flittigt af folk fra Haslev og omegn. Over 1.500 personer pendler dagligt mellem byen og især hovedstadsområdet. Der er 1/2 times drift i dagtimerne.


Haslev station har flere gange haft kongeligt besøg:

Den 12. april 1904 ankom et særtog med kong Edward VII og dronning Alexandra af England. Med i toget var desuden kronprins Frederik (Frederik VIII), prins Carl og prinsesse Maud, prins Valdemar og prinsesse Marie, prins Christian (Christian X) og prinsesse Alexandrine m.fl. Der var besøg på Trifolium.

Den 5. juli 1911 besøgte kong Frederik VIII og dronning Louise Haslev med ekstratog.

Den 4. oktober 1970 fyldte banen 100 år. I den anledning aflagde tronfølgerparret prinsesse Margrethe og prins Henrik besøg i byen. Rejsen foregik med særtog.