Grindsted


B.C. Meibom, Grindsted

Intro

B. C. Meibom. (1940-) Grindsted, 2007 Skulpturen er en del af en gruppe skulpturer, som er placeret ved vejlukninger på: Sigurd Rings Vej - Rolf Krakes Vej - Grindstedvej - Jellingevej.

B. C. Meibom. (1940-)
Grindsted, 2007
Træ

Placering: Hjørnet af Grindstedvej og Højemarksvej

Skulpturen er en del af en gruppe skulpturer, som er placeret ved vejlukninger på: Sigurd Rings Vej - Rolf Krakes Vej - Grindstedvej - Jellingevej.

Om skulpturene siger kunstneren B. C. Meibom: "Den brændte skulptur falder fint i tråd med de gamle mytologiske gadenavne. Med områdets arkitektoniske udtryk. Med befolkningen i området. Herudover giver skulpturerne identitet og "samler" området. De kan f.eks. ses på den smukke cykeltur fra City via Bolbro bakke over det militære område, Pårup og tilbage til City."

Skulpturen er en forlængelse af arbejderne med "brændt" træ (Landkildegård/De Brændte Søjler).


Børge Christian Meibom. (1940-) B.C. Meibom er uddannet fra Det fynske Kunstakademi. Til at beguynde med arbejdede han primært som grafiker, hvor koldnålsradering var en yndet teknik. Han har siden bevæget sig over mod skulpturen og har udført en række udsmykninger. Ofte kredser hans skulpturer om materialernes forgængelighed og foranderlighed.