Fuglse Mølle, Møllevej 22


Fuglse gl. bageri, Møllevej 22


Fuglse Mølle og bageri, Møllevej 22


Fuglse Mølle og bageri, Møllevej 22

Intro

Møllen har ligget på ejendommen Møllevej 22, hvor der også var et bageri og senere et bageriudsalg.

Fuglse Mølle og Bageri
Det er måske ikke alle, der er bekendt med, at der i Fuglse har været en mølle og bageri. Møllen har ligget på ejendommen Møllevej 22, hvor der også var et bageri og senere et bageriudsalg.

Fra Holeby arkiv er der fundet en folketælling fra Fuglse i 1921, der siger at husstanden på møllen bestod af møller H. P. Søgård og hans kone, en møllersvend, en tjenestepige og -dreng samt to børn. Tjenestefolkene har boet i værelser, der stødte op til den store bageovn. Denne indretning lå i den gamle længe.
Bagerbutikken lå lige ud til Møllevej, eksisterede siden sidst i 1930’erne. Voght Larsen passede butikken, og brødkusken kørte et par gange om ugen brød ud til alle i området.

I begyndelsen af 1950’erne overtog Inge og Hans Sukstorff møllen og bageriet i Fuglse. Så vidt vides var møllen ikke i gang i Sukstorff´s tid. Mange år senere købte Sukstorff Holeby Mølle. Brødudsalget forsatte helt frem til midten af 1970’erne, af brødkusk Birkebæk, som overtog ejendommen efter Sukstorff engang sidst i 1960’erne.