Fredskanon


Steffan Herrik, Fredskanon, 1989


Steffan Herrik, Fredskanon, 1989

Intro

Steffan Herrik (1950-) Fredskanon, 1989 Et paradoks af en skulptur, der fungerer som en kritisk kommentar til krigsførelse og oprustning.

Steffan Herrik (1950-)
Fredskanon, 1989
Beton og jern

Placering: Mulernes Legatskole, Gillestedvej 11 Steffan Herrik har med denne skulptur skabt et paradoks og understreget det. Skulpturen består af en betonblok påsat jern hjul. Titlen som fredskanon betoner netop det sarkastiske ved denne skulptur. En firkantet betonklods kan ikke skyde og er i egentlig forstand ikke en kanon, men en kanon kan heller ikke skabe fred. På den måde bliver den til en kritisk kommentar til krigsførelse og oprustning og tanken om at man kan opruste sig til fred. Den henvender sig klart til sin egen tid og koldkrigen mekanismer.


Steffan Herrik (1950-) Steffan Herrik er en multikunstner, med spontanitet og legelyst har arbejdet med skulptur, grafik, maleri og tegning. Spontaniteten og det legende har dog ofte en mere seriøs undertone, der forholder sig til livets mere alvorlige emner. I hans fantasifulde virke er der en klar inspiration fra den primitive og den naivistiske kunst. Gumozoer, en særlig selvopfunden skulpturtype i blandet materiale, der ligner en slags menneskefugle, er blevet et af hans særlige varemærker.