Frøets drøm

Intro

Erik Brandt. (1937-) Frøets drøm, 1988 Erik Brandt har i et abstrakt formsprog skildret frøet, der har potentialet til at blive noget større.

Erik Brandt. (1937-)
Frøets drøm, 1988
Polykromt jern

Placering: Korup Centeret, Kalørvej/Åbakkevej

Skulpturen består af to metalfigur, der står i en tæt diagonal skrånende væk fra hinanden. Den ene er en abstrakt rød kogleform, hvis ende mod jorden går gennem et hul i den anden. Den anden metalfigur er en sort rund skive med en abstrakt bladlignende struktur på den øverste del og en halv cirkel sat diagonalt i højre side forneden. I midten er der et rundt hul.

Skulpturens kogleform er frøet, der bærer potentialet til at blive noget større. Den sorte skive er frøets drøm om blade og vækst og dets uklare anelser om, hvad det kan blive til. Med udgangspunkt i naturen gengiver Erik Brandt frøets kraft og potentiale i en dynamisk abstrakt form.


Erik Christian Brandt. (1937-)

Erik Chr. Brandt er uddannet fra det fynske kunstakademi i årene 1953-60. Han har en landbrugsbaggrund og denne præger hans skulpturer, hvor at han arbejder med elementer fra landbruget i abstrakte former. Han arbejder ofte med bemalet stål og beton. Han arbejder ud fra grundlæggende landbrugselementer som fx hjulet, frøet og ploven. Disse genstande gennemgår i hans hænder en abstraktionsproces og antager ofte symbolske former. Naturen, både den vilde og den dyrkede, er afsæt for det meste af Erik Brandts kunst.