Flyvergrillen


Vejskilt

Intro

Flyvergrillen ligger for enden af Amager Landevej helt op til hegnet, som omkranser landingsbanerne i Kastrup Lufthavn, Copenhagen Airport. Traktørstedet startede i 1972 som et flytbart ishus.

Flyvergrillen ligger for enden af Amager Landevej helt op til hegnet, som omkranser landingsbanerne i Kastrup Lufthavn, Copenhagen Airport. Traktørstedet startede i 1972 som et flytbart ishus. Få år efter blev der råd til opføre en egentlig grillbar, der i slutningen af 1980'erne blev udvidet til den nuværende størrelse med plads til 30 gæster indendørs. Fra loftet dingler cirka 50 flymodeller, og væggene er dekoreret med billeder af flyvemaskiner. Flyvergrillen er et yndet udflugtsmål for flyentusiaster, der kan observere alle start og landinger fra første parket. Som adspredelse kan man desuden følge elevers febrilske kørsel på det køretekniske anlæg bagved. ''Anlagt: ''1972 ''Udvidet: ''1980'erne

Hvornår blev sortimentet udvidet? Da den nuværende ejer overtog grillen i 1991, begyndte hun så småt at introducere andre danske middagsretter som hakkebøf med bløde løg og biksemad med spejlæg. I dag er menukortet meget velassorteret med 90 retter og varianter, burgere, pølser, børnemenuer, frikadelle- og ribbensteg, bøfsandwich, toast, forårsruller, pommes frites og pitabrød. Hvor mange arbejder på grillen? I sommerhalvåret er der fire eller fem personer i fuld sving hver dag fra morgen til aften. Her åbnes en separat luge til salg af is. Når vintermørket falder på, daler interessen for fly-spotting, og så er der normalt kun to, der passer Flyvergrillen.