Flygtninge

Intro

Robert Lund-Jensen. (1915-2003) Flygtninge, 1969 Flygtninge indfanger den intense situation, hvor moderen under flugten fuld af omsorg beskytter sit lille barn.

Robert Lund-Jensen. (1915-2003)
Flygtninge, 1969
Svejset kobber

Placering: Mulernes Legatskole, Gillestedsvej 11

Denne skulptur af de to flugtninge skriver sig ind i lang tradition for moder-barn skildringer, som har deres udgangspunkt i Maria med Jesusbarnet, men siden er blevet billedet på moderkærlighed og omsorg.

Med titlen Flygtninge sættes moder og barn i en specifik presset situation, som tydeligt afspejler sig i skulpturen. Omfavnelsen mellem de to er tæt, barnet klamrer sig til moderen, der holder det i sine beskyttende arme. Hendes positur er ganske let fremadskridende og man fornemmer en determination hos kvinden om at bringe sig selv og sit barn til en sikker havn.

Skænket af skolens forældreforening


Robert Charly Lund-Jensen. (1915-2003)

Robert Charly Lund-Jensen var født i Odense. Han blev uddannet malersvend og blev siden elev hos Erik Cohrt. Hans gennembrud kom i 1947 da han vandt en konkurrence om et monument for besættelsestidens ofre, et monument han fik megen anerkendelse for. Lund-Jensen arbejdede primært i granit i med en forholdsvis grov overfladebehandling, men anvendte også blandt andet bronze og svejset kobber. Særligt hans værker i granit har ofte roligt solidt udtryk. Hans motiver kredser om skildringen af mennesker og dyr.