FløjtespillerenIntro

Anne Marie Carl-Nielsen Fløjtespilleren, 1933 Monument, bronze Kort efter ægtefællen Carl Nielsens død udførte Anne Marie Carl-Nielsen dette monument, som blev opstillet nær hans barndomshjem.

I sit arbejde med Carl Nielsen-monumentet Fløjtespilleren har Anne Marie Carl-Nielsen indfanget den sans for naturens stemninger, som kendetegnede ægtemanden, komponisten og dirigenten Carl Nielsen (1865-1931). Fløjtespilleren lytter opmærksomt, mens han ser over mod de marker, hvor Carl Nielsen som dreng selv gik og vogtede køer.
I soklen ses en medaljon med portræt af den voksne Carl Nielsen, og Anne Marie Carl-Nielsen forener på den måde Carl Nielsen som barn, der tidligt fattede interesse for livets melodi, med den modne kunstner, som levede drømmen ud. Monumentet blev afsløret den 9. juni 1933 på Carl Nielsens fødselsdag.

Se kort film om Fløjtespilleren her:
Film om Fløjtespilleren


Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945, f. Brodersen) er en af vores mest banebrydende, kvindelige kunstnere – og en ildsjæl, der hverken lod sig bremse af ægteskabet med komponisten Carl Nielsen eller rollen kvinde og mor. Hun var den første kvinde, der udstillede på Den Frie Udstilling i København, og hun var med til at oprette Kvindelige Kunstneres Samfund. Anne Marie Carl-Nielsen var naturalist, og hendes mange skitser røber en utrolig iagttagelsesevne. Eftermælet er et imponerende livsværk, der bl.a. tæller en rytterstatue af Christian IX og tre bronzeporte til Ribe Domkirke.