Fløjtepigen i Rødby


Fløjtepigen på Mellemtorvet


Fløjtepigen på Mellemtorvet


Fløjtepigen på Mellemtorvet

Intro

På Mellemtorvet i Rødby står en skulptur, som blev opstillet i 1974. Den forestiller en pige, og den kaldes "Pige med fløjte", eller slet og ret "Fløjtepigen".

Fløjtepigen er udført i bronze af billedhuggeren Johannes Hansen, Fårevejle, og forestiller kunstnerens egen datter. Støberen er A. C., Fårevejle.
Skulpturen blev skænket af Sparekassen i forbindelse med dens 50 års jubilæum i Rødby. Afsløringen fandt sted på selve dagen, den 5. april 1974.

Her følger lidt om afsløringen af skulpturen:
Fløjtepigen fik en fin modtagelse på Mellemtorvet, hvor hun er opstillet ved siden af Sparekassen. Borgmester Carl Larsen takkede på byrådets vegne for den fine skulptur, der blev afsløret af sparekassedirektør Asbjørn Lading.
Formanden for tilsynsrådet, gdr. Herman Rasmussen, overdrog gaven til byrådet. Han sagde i sin tale bl.a.:

Det er i dag 50 år siden, Sparekassen i Rødby blev stiftet. Det har været 50 år i medgang og modgang. Det har været 50 år, hvor vi har forsøgt at tjene byens og egnens vel, så langt som vi nu evnede det. Det har været 50 år, som vi har været glade for. Den glæde og taknemmelighed har vi gerne villet udmønte i et eller andet håndfast, og vi fandt det derfor naturligt at henvende os til Rødby kommune og bede om en ønskeseddel.

Selvfølgelig satte vi en økonomisk ramme på, ligesom vi udtrykte ønske om, at den ting, man nu valgte, ville blive placeret her i Rødby, men ellers helt efter kommunens egne ønsker. Den plads, byrådet har valgt her i Rødbys nye grønne åndehul, synes vi er godt valgt, og vi er naturligvis ikke kede af, at vi her til daglig selv kan få glæde af den.

Herman Rasmussen overdrog herefter statuen til borgmester Carl Larsen. Denne sagde bl.a.:
Vi er i byrådet meget glade for den smukke gave, Sparekassen her skænker byen. Det er givet, at pigen vil glæde mange i det daglige. Tak for pigen. Vi er glade for denne skulptur, for vi er ikke forvænt med kunstværker i Rødby, sluttede borgmesteren.


Samlet højde: 200 cm.

Sokkel: 40 x 40 cm.

Kumme m/vand: højde 60 cm, bredde 215 cm og længde 305 cm.