Fejø Mølle


Fejø Mølle, da den var i drift.


Fra Fejø møllebutik.


Møllen fik vinger på i marts 2012.


Gamle bygninger i Østerby.

Intro

Fejø Mølle har ligget på dette sted, Herredsvej 278A, siden 1905. Møllen er nu fuldstændigt renoveret, idet den i 2012 fik vinger på. Der er butik med lokalt producerede fødevarer, og der er lokaler til brug for undervisning og udstilling i møllekroppen. Se: www.fejoemoelle.dk

Fejø Mølle blev oprindelig opført i Nørre Herred i 1858. I 1905 blev møllen nedtaget og flyttet til en mere central placering i Østerby. Fotografiet med de to personer viser den genopførte mølle i Østerby omkring 1935. Omkring 1880 - 90 begyndte dampmøllerne at udkonkurrere de danske vand- og vindmøller. Midt i forrige århundrede nåede den industrielle udvikling Fejø, og møllen måtte indstille sin produktion af mel.

Fejø Mølle i Østerby har i de senere år gennemgået en fuldstændig renovering. Målet er at bevare Fejø Mølle - en hollandsk mølle med fritstående maskinhus - i fuld driftmæssig stand. Den fremstår som et kulturhistorisk mindesmærke, et samlingspunkt for lokalhistorisk undervisning og identitet og en turistmæssig attraktion i Smålandshavet. Desuden vil Fejø Mølle stå til rådighed for erhvervsfremmende foranstaltninger og merkantil erhvervsudvikling med særlig fokus på salg af kvalitetsfødevarer med en regional profil. Læs meget mere om Fejø Mølle på Møllens hjemmeside www.fejoemoelle.dk .