Egnsmuseet i Vandel


Intro

Egnsmuseet i Vandel rummer bl.a. en skolestue og andre miljøer fra gamle dage. Desuden er der udstillinger bl.a. om tidligere tiders forretningsliv i Vandel, om besættelsestiden, som her på egnen var præget af tyskernes anlæg af flyvestationen, om broderi og om legetøj gennem 100 år.

Egnsmuseet i Vandel og Randbøl Sogns Lokalarkiv har til huse under samme tag på Grindstedvej 30, 7184 Vandel.

Museet, der er en del af VejleMuseerne rummer bl.a. en skolestue og andre miljøer fra gamle dage. Desuden er der udstillinger bl.a. om tidligere tiders forretningsliv i Vandel, om besættelsestiden, som her på egnen var præget af tyskernes anlæg af flyvestationen, om broderi og om legetøj gennem 100 år.

Lokalarkivets samlinger består bl.a. af papirer fra foreninger og virksomheder, fotografier og film, erindringer og aviser samt kopier af bl.a. kirkebøger, folketællinger og skifteprotokoller. De frivillige, som arbejder i arkivet, modtager løbende nye arkivalier og billeder og besvarer spørgsmål om lokalhistorie.

Fra nu af kan man altså komme på både museum og arkiv på Grindstedvej 30 i Vandel alle torsdage kl. 10-16.

Desuden er det stadig muligt at træffe aftale om besøg på andre tidspunkter ved at henvende sig på Randbøldal-Museet (tlf. 75 88 32 45).

Kulturhistorisk lokalmuseum, hvor man blandt andet kan opleve den gamle skolestue med en stor samling af skoleinventar og undervisningsmidler og andre miljøer fra gamle dage. Desuden er der blandt andet tema-udstillinger om ”Vandel i 1940-50’er¬ne” og om hvordan 2. verdenskrig påvirkede lokalområdet.

I tilknytning til museet er der historiske værkstedsaktiviteter, som især bruges af skoler.

Åbent hver torsdag 10-16. Gratis entre.

Henvisninger:

www.rslm.dk