Echo


Aksel Hansen, Echo


Aksel Hansen, Echo, 1888

Intro

Aksel Hansen. (1853 - 1933) Echo, 1888 Den forelskede Echo vandrer om i skoven, men kan kun gentage den elskedes ord.

Aksel Hansen. (1853 - 1933)
Echo, 1888
Bronze

Placering: Eventyrhaven

I den græske mytologi var bjergnymfen Echo det personificerende ekko. I følge Ovid blev hun straffet af Hera, for at have holdt hende hen med snak mens Zeus havde en affære med en anden skovnymfe. Herefter kunne den snaksalige pige kun gentage hvad andre sagde. Siden forelsker hun sig i den unge smukke Narcissos, men da han afviser hende reduceres hun langsomt til kun stemmen er tilbage.

Aksel Hansens skulptur skildrer Echo, som hun går rundt i skoven og kalder på Narcissos. Der er noget sart og flygtigt over kvindeskikkelsen, som et forvarsel om hendes skæbne.

Skulpturen blev opstillet i 1932 som den første skulptur i Eventyrhaven. Skænket af overlæge Poul Guitdal.

Originalmodellen i gips findes på Fyns Kunstmuseum.


Aksel Hansen. (1853-1933)

Aksel Hansen var en meget produktiv billedhugger. Han var født i Odense og var først i træskærer- og stenhuggerlære hos sin far for siden at komme på Kunstakademiet i København. Hans skulptur udvikler sig fra det naturalistiske gradvist mod art nouveau stilen. Han udførte en lang række fremragende portrætbuster og større portrætstatuer, men også mytologiske og allegoriske motiver var en del af hans emnekreds. Således har han udført figurgrupper placeret på toppen af Odense Rådhus og Fyns Kunstmuseum. Han stod bag flere rumudsmykninger, hvoraf hans hovedværk var den ikke længere eksisterende spisesal på Sølyst. Hans seks giganter i Drabantsalen på Christiansborg er nok hans i dag bedst kendte værker.