Den standhaftige Tinsoldat


Intro

Eiler Madsen (1939-2011) Den standhaftige Tinsoldat, 1996 Tinsoldaten, der var støbt som den sidste og derfor kun havde et ben, er her kommet op at køre.

Eiler Madsen (1939-2011)
Den standhaftige Tinsoldat, 1996
Bronze

Placering: Skjolden, Overgade

Eiler Madsens skulptur af Den standhaftige tinsoldat er opstillet som den syvende i rækken af eventyrskulpturer i Odense. Han har placeret tinsoldaten, som her er støbt i bronze, på en trækvogn for at understrege at der er tale om et stykke legetøj. "Det er jo et stykke legetøj, og gennemgående for Andersens eventyr var, at han menneskeliggjorde legetøjet og gav tingene ånd og væsen. Det prøver jeg også på."

Bronzeskulpturen blev afsløret den 7. december 1996. Som eventyrets tinsoldat er skulpturen étbenet.
Skænket af: Aslaug og Carl Friis' LegatEiler Madsen. (1939-2011)

Eiler Madsen er uddannet fra Frederiksberg Tekniske Skole. Han arbejder primært i bronze. Han har gennem årene arbejdet med den nøgne torso i et råt udtryk, hvor bronzens egenskaber spiller en afgørende rolle. Ofte tager han udgangspunkt i mytologiske eller religiøse emner, skabelsestemaet er han således gentagne gange vendt tilbage til. Han har i en årrække undervist på Det Fynske kunstakademi og har i sin undervisning lagt stor vægt på klassisk tegning og anatomi.