Den nysgerrige elefantunge og krokodille
Intro

Hans Pauli Olsen. (1957-) Den nysgerrige elefantunge og krokodille, u.å. Den nysgerrige elefantunge får sin snabel af krokodillen på breden af den grågrumsede limpopoflod som Kipling fortæller det.

Hans Pauli Olsen. (1957-)

Hans Pauli Olsen er født i Thorhavn på Færøerne uddannet på Kunstakademiet i København under Villy Ørskov og Bjørn Nørgaard. Han arbejder ofte med en ujævn og knudret modulering, med overraskende og markante størrelsesforskelle og med spejlingen af motivet, så det vendes på hovedet og nye vinkler opstår. Han har eksperimenteret med mange forskllige materialer og udtryksformer, men vender altid tilbage til det figurative udtryk.


Hans Pauli Olsen. (1957-)
Den nysgerrige elefantunge og krokodille, u.å.
Bronze

Placering: Plejehjemmet, Munkehaven, Kragsbjergvej 89

Skulpturen er en illustration af Kiplings fortælling om hvordan elefanten fik sin lange snaberl. Den lille nysgerrige elefantunge opsøger krokodillen ved den grågrumsede Limpopo flod, for at høre hvad den spiser til middag. Krokodillen bider fast i krokodillens lille korte snabel, som under styrkekampen mellem de to bliver trukket lang - og sådan fik elefanten sin snabel.

Hans Pauli Olsen har skildret elefantungen med krokodillen svøbt omkring sig, så den illuderer den lange snabel, der er ved at blive skabt.

Indkøbt af Odense Bys Kunstfond