Den fynske Høstpige

Intro

Robert Lund-Jensen. (1915-2003) Den fynske Høstpige, 1959 Denne moderne fortolkning af kornets gudinde Ceres blev skænket af Albanis medarbejdere i forbindelse med bryggeriets 100 års jubilæum.

Robert Lund-Jensen. (1915-2003)
Den fynske Høstpige, 1959
Stentøj, polycromt

Placering: Albani Bryggerierne, Tværgade 2

Den fynske høstpige, skabt til Albanibryggerierne, fremstår som en moderne fortolkning af den romerske gudinde Ceres. Ceres er kornets gudinde og associeres derfor ofte med ølbrygningen. Hun har da også givet navn til det århusianske bryggeri Ceres.

Her står den moderne Ceres i sit hverdagstøj, en hvid bluse og blå kjole. Hun fremstår stærk og arbejdsom, og med et bugnende neg i hver arm bærer hun høsten frem. Hun er således både gudinde og arbejder, hvilket harmonerer godt med det faktum at skulpturen blev skænket af medarbejderne i forbindelse med bryggeriets 100 års jubilæum i 1959.


Robert Charly Lund-Jensen. (1915-2003)

Robert Charly Lund-Jensen var født i Odense. Han blev uddannet malersvend og blev siden elev hos Erik Cohrt. Hans gennembrud kom i 1947 da han vandt en konkurrence om et monument for besættelsestidens ofre, et monument han fik megen anerkendelse for. Lund-Jensen arbejdede primært i granit i med en forholdsvis grov overfladebehandling, men anvendte også blandt andet bronze og svejset kobber. Særligt hans værker i granit har ofte roligt solidt udtryk. Hans motiver kredser om skildringen af mennesker og dyr.