Den flyvende kuffert


Jens Flemming Sørensen, Den flyvende kuffert, 1991

Intro

Jens Flemming Sørensen. (1933-) Den flyvende kuffert, 1991 Den flyvende kuffert er en illustration af H. C. Andersens eventyr af samme navn. i det veklsende formsprog genskabes eventyrets magi.

Jens Flemming Sørensen. (1933-)
Den flyvende kuffert, 1991
Bronze og granit

Placering: Gråbrødre Plads, Jernbanegade

Skulpturen i Bronze og granit, placeret på en granitplade, der svæver 10 cm over fontænens vandspejl, blev afsløret på Gråbrødre Plads ved Jernbanegade den 4. maj 1991. Skulpturen forestiller en kuffert på vej op mod himlen, let hvilende på tre pyramidelignende tårne. De symboliserer moskeerne i 'Tyrkerlandet', som H.C. Andersen beskriver det i eventyret af samme navn.

Skulpturen modstiller arkitektoniske former som de trekantede tårne og runde kugler med det formløse og organiske i det bølgende landsskab nedunder. De opadstræbende tårne og svævende kugler skaber en lethed, der modsvares af den organiske grund. Det uudgrundelige formløse landskab mimer eventyrets verden, hvor alt kan ske. På den måde genskabes selve eventyrets magi gennem skulpturens formsprog.

Skænket af Simon Spies Fonden


Jens Flemming Sørensen. (1933-)

Jens-Flemming Sørensen er oprindeligt uddannet skrædder, begyndte som maler men blev sidenhen billedhugger under indflydelse af Eks-skolen. Han er desuden medstifter af kunstnergruppen Passepartout. Han sammensætter sine skulpturer af organiske og geometriske former. Materialerne er granit, bronze og marmor. I mange af værkerne er kropsdele af mennesker, kugler eller obelisker ved at bryde ud fra de massive formers indre, eller måske holdes de tilbage. Den dynamiske og gådefulde udstråling giver indtryk af, at skulpturerne er under konstant forandring, et element der går igen i installationerne, hvor fragmenterede dele er spredt i rummet.