Den Hvide Kødby
Den hvide kødby. Den hvide kødby
Den hvide kødby med skilt . Den hvide kødby
Intro
Afgrænset af Halmtorvet, Skelbækgade og Ingerslevsgade på Vesterbro i København ligger Den Hvide Kødby. I disse år gennemgår kødbyen en forvandling fra industrielt fødevaredistrikt til en kreativ frizone. Det var Københavns daværende stadsarkitekt, Poul Holsøe, der i 1931-34 opførte kødbyen...
Afgrænset af Halmtorvet, Skelbækgade og Ingerslevsgade på Vesterbro i København ligger Den Hvide Kødby. I disse år gennemgår kødbyen en forvandling fra industrielt fødevaredistrikt til en kreativ frizone. Det var Københavns daværende stadsarkitekt, Poul Holsøe, der i 1931-34 opførte kødbyen. Den regnes som et hovedværk inden for funktionalistisk arkitektur. Den Hvide Kødby er symmetrisk opbygget omkring den store kød- og flæskehal med shedtage og en gennemgående overbygning med lysindtag. Bygningerne er på to-fire etager. De har glatte, hvide flader og er opført i jernbeton med store tætsiddende blåmalede vinduer i metalrammer.
''Cph’s eget Meat Packing District''
I mere end et århundrede var Den Hvide Kødby et lukket industriområde. Men i 2007 blev portene åbnet og siden har stedet undergået en større forvandling. I dag er kødbyen et kreativt ’hotspot’, blandt andet inspireret af det berømte Meat Packing District i New York. På Jolene Bar i Den Hvide Kødby møder jeg en studerende, som anerkendende siger om stedet:
“Der er virkelig gang i den. Vi tog turen fra Malmö i aften, fordi vi havde hørt en masse godt om Kødbyen. Det er første gang, jeg er her, men jeg har engang boet i Berlin, og stemningen her minder lidt om det. Det der med at holde fest i sådan nogle lidt rå industrielle områder. Det er cool!”