Dansk Cykel & Knallert Museum


Puch Maxi. Klassisk grøn Classic green


Puch Maxi. Klassisk grøn Classic green


. Den danske Puch importør stod selv for reklamerne, denne er fra ca. 1975. The Danish Puch importers designed all the advertising materials themselves. The advertisement here is from around 1975.

Intro

Puch er for mange indbegrebet af knallertkørsel i Danmark – selv om den er produceret i Østrig. Den første Puch blev importeret i 1956 blot to år efter, at produktionen var begyndt. I alt er der solgt over 350.000 Puch-knallerter i Danmark...

Puch er for mange indbegrebet af knallertkørsel i Danmark – selv om den er produceret i Østrig. Den første Puch blev importeret i 1956 blot to år efter, at produktionen var begyndt. I alt er der solgt over 350.000 Puch-knallerter i Danmark. Flere af modellerne kan ses på Dansk Cykel og Knallert Museum i Glumsø på Sydsjælland. ''”Puch – det en fee’ maskin!”'' Knallerter kørte rundt på vejene fra 1900-tallets begyndelse, men det var først efter 2. verdenskrig, at knallerten for alvor blev en succes. Den begyndte som arbejderens transportmiddel, men blev senere især et ikon for ungdommen. I 1970 var to ud af tre solgte knallerter i Danmark en Puch, mens omkring 25 andre knallertmærker deltes om resten. Den danske Puch-entusiasme var noget, der betød noget på den østrigske fabrik, hvor Danmark var et vigtigt eksportland. Langt det største målt i forhold til indbyggertal. Derfor havde de danske Puch-knallerter også særlige detaljer som f.eks. en speciel sadel-affjedring og Puch Maxi’ernes røde og grønne farve. Salget af Puch toppede i midten af 1970’erne, men der findes stadig mange danske Puch-fans. Rapperen L:Ron:Harald har skrevet ”E’ Puch Maxi Sang”, der begynder: ”Puch Maxi – det en fee’ maskin’”. Hør den på YouTube.