Dania Munk Olsen


Gravsten af kamintypen.


Gravminde over Dania Munk Olsen og Frode A. E. Munk Olsen.

Intro

Gravmindet over Dania Munk Olsen og Frode A. E. Munk Olsen er et tidligt eksempel på en gravstenstype, der blev rasende populær i 1930'erne. Gravstedsnummer: B 102-104.

''Gravminde over Dania Munk Olsen (1885-1930) og Frode A. E. Munk Olsen (1865-1947)''. Gravstenstypen kamin var uhyrlig populær i 1930’erne. Stenen her er fra 1930 og er dermed en af de tidlige eksempler. ''Kaminen'' her har en svejfet overligger og rektangulære vanger. Basen udgøres af postament med hulkel og en retkantet sokkel. På overliggeren er der monteret en olielampe udformet i bronze og på vangerne ses tre lodrette forsænkninger. Olielampen som dekoration på et gravminde er ofte et symbol på årvågenhed. '' '' ''Inskriptionen'' er indhugget i fraktur (den trykte renæssance skrift). ''Indgangen'' til gravstedet er flankeret af to stokhuggede, retkantede granitstandere, der forbindes af en bronzekæde og en granitsokkel. Kombinationen af kamin og standere får gravstedet til at virke som en underspillet markering af social rang.

''Kilder'' [https://www.msn.com/spartan/ientp?locale=da-DK&market=DK&enableregulatorypsm=0&NTLogo=1&IsFRE=0 Tidstypiske grave på assistens kirkegård 1760-2010 af Stine Helweg.]