Byparken/Legeparken


Byparken i Kolding i 1950'erne.


Den østlige del af Byparken, hvor der kunne skøjtes på søen i 1956. I baggrunden ses Dyrehavegård, hvor Comwell og Kolding Sygehus i dag ligger.


Byparken med legende børn, ca. 1958.

Intro

I slutningen af 1930'erne blev Dyrehavegårds engområde omdannet til en bypark, som et projekt for arbejdsløse. Initiativtageren var borgmester Knud Hansen, som der også står en mindesten for i parken.

Byparken/Legeparken ligger i dag på den nu nedrevne Dyrehavegårds engområde. Den blev etableret i slutningen af 1930'erne som et arbejdsløshedsprojekt. Initiativtageren var Koldings daværende borgmester Knud Hansen, der så muligheden for at bekæmpe arbejdsløsheden med dette projekt.

I 1993 påbegyndtes endnu et beskæftigelsesprojekt, denne gang af Kolding Kommune. En del af Byparkens område blev omdannet til en legepark. Denne park blev indviet i 1993. By-og Legeparken er i dag et populært lege- og opholdssted for borgerne i Kolding, besøgende og turister.

På parkens legeplads er der både gynger, klatrestativer og sandkasser, og der er opsat borde og bænke, så man kan nyde sin medbragte mad. Man kan også spille minigolf og sejle i både og vandcykler i åbningstiderne.