Brændte søljer


B. C. Meibom, Brændte søjler


B. C. Meibom, brændte søjler


B. C. Meibom, brændte søjler

Intro

B. C. Meibom. (1940-) Brændte søljer, 2006 De afbrændte søjler står som sporene efter en skovbrand og minder om både ødelæggelse og forfald.

B. C. Meibom. (1940-)
Brændte søljer, 2006
Træ

Placering: Tornbjerg

De brændte træstykker har fået nuancer fra kulsort til mørk gråt, og sammensætningen af den giver mindelser om enten gamle, græske søjler eller en rygrad. Arbejdet med ild og træ har længe fascineret grafikeren Meibom: "Der sker noget ganske særligt, når ilden og træet mødes. Brændingsskulpturer frembringer stærke, organiske associationer mellem ild, jord, forgængeligheden, kampen mod destruktion, insisterende overlevelse, viljen til at bringe fortiden med ind i fremtiden og det ultimative, uundgåelige forfald, som er livet selv."


Børge Christian Meibom. (1940-) B.C. Meibom er uddannet fra Det fynske Kunstakademi. Til at beguynde med arbejdede han primært som grafiker, hvor koldnålsradering var en yndet teknik. Han har siden bevæget sig over mod skulpturen og har udført en række udsmykninger. Ofte kredser hans skulpturer om materialernes forgængelighed og foranderlighed.