Blå skulptur
Blå skulptur. Stationspladsen. Foto: Poul Vestergaard.
Blå skulptur. Toppen. Foto: Poul Vestergaard.
Blå skulptur på Stationspladsen. Foto: Varde Lokalhistoriske Arkiv.
Blå skulptur. Indvielsen. Foto: Varde Lokalhistoriske Arkiv
Intro
Egon Fischer, (1935-)
Blå skulptur, 1986
Nyankommende rejsende mødes af denne glade skulptur, når de træder ud fra stationsbygningen i Varde.
Egon Fischer (1935-)
Dansk billedhugger. I Eks-skolens eksperimenterende miljø 1961 lærte Paul Gernes ham svejsningens kunst, og siden da har jernskulpturen været Egon Fischers foretrukne arbejdsfelt. Fra første færd har han vist sin egenart som billedhugger med polykrome værker, der fremtræder i klare farver, sågar ternede, som vokset op af underlaget, uden sokkel. De kan opleves som vildtgroende livsbekræftende udsagn, præget af humor og underfundighed. Ofte er skulpturerne sammensat af flere dele, med tidsmæssige forløb og rytmisk bevægelse indbygget, fx Skulptur med bolde (1964) og Bemalet tid og tidsskulptur (1966). Fischers skulpturer ses på mange danske kunstmuseer og er opstillet i flere byer; den største er hovedværket Skulpturbroen (1980) i Birkerød, der forbinder rådhus og bibliotek. Fischer har været medlem af Den Frie Udstilling 1970-78 og derefter af Grønningen. Han modtog 1975 Eckersbergs og 1992 Thorvaldsens Medalje.
Kilder: www.denstoredanske.dk
Weilbach : https://www.kulturarv.dk/kid/Forside.do
Blå skulptur
Egon Fischer, (1935-)
Blå skulptur, 1986
Bemalet stål
Placering: Stationspladsen
Når rejsende og byens borgere møder denne glade, farvestrålende skulptur, opleves tydeligt kunstnerens intention om at udbrede kunsten til det offentlige rum og forlene den med en social funktion.
Det var nok dristigt, da byen valgte Blå skulptur. Ved afsløringen sagde udvalgsformand Betty Carstensen til slut: Jeg er sikker på, at byens indbyggere og gæster vil have en mening om den nye skulptur.