Anna Pilgaard - Hatteforretning i Grønnegade


Annonce fra Anna Pilgaard


Anna Pilgaard fotograferet til Vejle Amts Folkeblad i 1985 i anledning hatteforretningens 50 års jubilæum.


Udstillingen af hatte i butiksvinduerne hos Anna Pilgaards hatteforrening i Grønnegade 36.

Intro

Hatteforretningen "Anna Pilgaard" i Grønnegade, hvor mange vejlensiske kvinder gennem tiden købte deres hovedbeklædninger, blev drevet af modist Anna Pilgaard. Hun fejrede i 1985 forretningens 50 års jubilæum.

Anna Pilgaard blev født i 1910 og døde i 1990. Hun var en farverig person, der - som avisen engang omtalte - havde to H’er i sit liv: Heste og Hatte! Hattene solgte hun fra sin hattebutik i Grønnegade 36 i Vejle. Hun kunne i 1985 fejre sit 50 års jubilæum med butikken, der åbnede d. 3. april 1935.

Efter læretiden hos frøken Gregersen i Kirkegade, kom Anna Pilgaard til hattefirmaet Bank i Århus. her var hun indtil hun nedsatte sig som selvstændig i Vejle. I 29 år havde hun sin mor som medhjælper i butikken.

Hun var en kendt figur på travbanen i Billund, og var også kendt for at bære en del kontanter på sig. Af samme grund oplevede hun flere røveriske overfald på vejen hjem fra travbanen - og optrådte af den grund ofte i politiets døgnrapport.

Hun var også kendt for at hive kunderne ind i forretningen, hvis de stod for længe udenfor og kiggede på udstillingsvinduet.

Anna Pilgaard døde i en alder af 80 år.