Adapted Surrounding No. 1

Intro

Poul Robert Weile. (1954-) Adapted Surroundings No. 1, 2000 Midt i fodgængerovergangen står seks skulpturer inspireret af Bertel Thorvaldsens tre gratier - men de er ikke klassisk smukke.

Poul Robert Weile. (1954-)
Adapted Surroundings No. 1, 2000
Bronze

Placering: Hans Jensens Stræde/Thomas B. Thriges Gade

Seks skulpturer er bygget ind i et gelænder ved fodgænger-hellen. Udsmykningen er inspireret af Bertel Thorvaldsens skulpturgruppe af de tre gratier. Ideen bag skulpturen er at den klassiske skulptur består af tre dele sokkel, figur og draperi. I Weile skulptur er soklen fodgængerfeltets mønster skulpturene draperi og de menneske, der passerer figurene. På denne måde bliver det en skulptur i evig forandring.


Poul Robert Weile (1954 - )

Poul Robert Weile, er født i 1954 i Odense og voksede op på Fyn. I 1979 begyndte han på Det Fynske Kunstakademi. Da Poul Weile efter det første år på Akademiets obligatoriske grundskole, hvor man dengang udelukkende fokuserede på traditionel tegning, var tvunget til at specialisere sig, valgte han at videreuddanne sig inden for billedhuggerfaget. Han lod sig dog ikke begrænse af institutionens krav om ensidigt at sigte mod at blive enten maler eller skulptør. Poul Weile dyrkede derfor sideløbende med Akademiets undervisning sin interesse for maleriet. Han mestrer derfor begge de nævnte fagområder. Han arbejder med et ideal om at alle uanset forudsætninger skal kunne få noget med hjem fra hans værker og ofte med afsæt i klassisk skulptur.