Historisk Atlas Historisk Atlas - Twitter Historisk Atlas - Facebook Hent Microsoft Silverlight Android app iPhone app
Velkommen til Historisk Atlas. For at få den fulde oplevelse på Historisk Atlas har du brug for Silverlight. Det tager lidt tid at installere, men vi mener det er tiden værd.

Vi arbejder på en ny udgave af Historisk Atlas, som ikke benytter Silverlight. Vi er ikke helt klar til at vise den endnu, men følg os på Facebook for nyt.

Har du mere lyst til at gå på opdagelse i Historisk Atlas på din telefon, synes vi du skal downloade Historisk Atlas til din iPhone eller Android.

Vi er som altid interesseret i kommentarer og gode forslag - fang os på Facebook, Twitter eller info@historiskatlas.dk.
© 2015 Historisk Atlas | sitemap

Hunseby kirke
Intro
Kirke fra midten af 1100-tallet med romansk kor og skib og gotisk tårn. I 1880 blev der på sydsiden tilføjet et gravkapel for Knuthenborg. Kirken er hvidkalket og med rødt tegltag. Den har tidligere hørt under Knuthenborg gods.

Gravminderegistrering
Gravminderne i denne database er udpeget af Museum Lolland-Falster i samarbejde med kirkens menighedsråd. Efterfølgende er de godkendt af områdets provst på et ekstraordinært provstesyn. Gravminderegistreringen er foretaget på baggrund af: ”Lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde” af 22. maj 1986.

Registrerede gravminder på Hunseby kirkegårdKirkebygningen
I skibets sydmur er indsat to granitkvadre. Den ene med et mandshoved, som i daglig tale kaldes Kong Hunses hoved. Den anden med koncentriske cirkler i relief og to arme med hænder. Denne kaldes Kong Hunses navle.
Kirken har i katolsk tid været viet til Sankt Andreas.


Inventar
Altertavlen der kan dateres til o. 1700 er udført i akantusbarok. Tavlen bærer våben for Eggert Christopher Knuth og fru Søster Lerche.
Prædikestolen har himmel med årstallet 1617. På hjørnehermerne ses våben for Knud Urne (dansk rigsråd - død 1543) og Merete Grubbe.
I gravkapellet er ophængt et epitafium for Eggert Christopher Knuth (død 1697 og fru Søster Lerche (død 1723).


Litteratur

Hunseby kirke


Hunseby kirke - prædikestolen


Hunseby kirke - korbuekragsten


Gravkapellet for familien Knuth, Knuthenborg.


Den nye døbefond


Hunseby kirkegård


Hunseby kirkegård


Hunseby kirkegård