Historisk Atlas Historisk Atlas - Twitter Historisk Atlas - Facebook Hent Microsoft Silverlight Android app iPhone app
Velkommen til Historisk Atlas. For at få den fulde oplevelse på Historisk Atlas har du brug for Silverlight. Det tager lidt tid at installere, men vi mener det er tiden værd.

Vi arbejder på en ny udgave af Historisk Atlas, som ikke benytter Silverlight. Vi er ikke helt klar til at vise den endnu, men følg os på Facebook for nyt.

Har du mere lyst til at gå på opdagelse i Historisk Atlas på din telefon, synes vi du skal downloade Historisk Atlas til din iPhone eller Android.

Vi er som altid interesseret i kommentarer og gode forslag - fang os på Facebook, Twitter eller info@historiskatlas.dk.
© 2015 Historisk Atlas | sitemap

Bandholm kirke
Intro
Kirke opført i perioden 1873-74 i røde mursten med skib, kor og firkantet tårn med kegledannet spir. Kirken er opført efter tegning af arkitekt H. Sibbern.

Gravminderegistrering
Gravminderne i denne database er udpeget af Museum Lolland-Falster i samarbejde med kirkens menighedsråd. Efterfølgende er de godkendt af områdets provst på et ekstraordinært provstesyn. Gravminderegistreringen er foretaget på baggrund af: ”Lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde” af 22. maj 1986.

Registrerede gravminder på Bandholm kirkgårdKirkebygningen
Bandholm kirke er en anselig bygning. En korskirke bestående af skib og kor med lige afslutning, dertil et firkantet tårn med gavle og kegledannet spir mod vest og et våbenhus i den nordre korsfløj.
Kirken rummer siddepladser til 350 kirkegængere. I stedet for altertavle er der i korvæggens vinduer anbragt glasmalerier, hvoraf det midterste forestiller Nadverens Indstiftelse.
Orgelet er et Busch orgel fra ca. 1874, der blev ombygget i 1974 af orgelfirma Starup & Søn, og har nu 8 stemmer.


Historie
Før opførelsen af Bandholm kirke hørte Bandholm by under Østofte Kirkesogn. Som følge af befolkningstilvæskten trængte behovet for egen kirke sig på. Greve Knuth skænkede menigheden en grund på hjørnet af Birketvej / Koholtvej, hvor kirken blev opført i årene 1873-74.
Først i 1881 blev Bandholm udskildt til selvstændigt kirkesogn.Bandholm kirke - luftfoto


Bandholm kirke - set fra Birketvej mod vest


Bandholm kirke - set fra vest


Bandholm kirke


Bandholm kirke


Bandholm kirke


Bandholm kirke - kirkeskib 3 mastet skonnert


Bandholm kirke - interiør. B828 Maribo Lokalhistorisk Arkiv